Het reumafonds heeft een onderzoek laten uitvoeren naar gebruik van alternatieve geneeswijzen onder reumapatiënten. Het blijkt dat 4 van de 10 reumapatienten ooit alternatieve behandelingen hebben ondergaan.

De meest gekozen alternatieve behandelingen zijn acupunctuur, voedingssupplementen en homeopathie.

Bij dit onderzoek werden 1735 reumapatiënten gevraagd naar hun ervaringen. Het belangrijkste motief van de patiënten om zich alternatief te laten behandelen is om zelf iets aan hun klachten te willen doen. 

Ruim de helft geeft aan veel baat te hebben bij de alternatieve behandeling.

Directeur Lodewijk Ridderbos: "We merken in onze contacten met mensen met reuma dat zij veel belangstelling hebben voor alternatieve behandelmethoden."
Volgens het fonds hebben mensen met een reumatische aandoening behoefte aan goede informatie over behandelmethoden. Niet alleen over reguliere behandelingen door een reumatoloog of huisarts, maar ook over alternatieve en complementaire behandelingen.

Bron: Gezondheidsnet

Ook op het Centrum Integrale Geneeskunde merken wij dat veel mensen met reumatische aandoeningen interesse tonen in onze behandelingsmogelijkheden. In de loop der jaren is gebleken dat wij vaak veel voor deze patiëntengroep kunnen betekenen. Naast de in het onderzoek van het reumafonds genoemde methoden als acupunctuur, homeopathie en voedingssupplementen passen wij ook vaak osteopathie, shiatsubehandelingen en Chinese kruidenbehandeling toe bij deze aandoeningen.

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.

 

neem-contact-op

 

 

 

Gerelateerde osteopathie-artikelen

  • Met havermout leef je langer

    Eigenlijk wisten de meeste mensen al dat het gezond is, maar nu blijkt ook nog eens uit een onderzoek van Harvard University: Het regelmatig eten van havermout vermindert de kans om aan een hartaandoening te overlijden. Voor een aantal andere volle granen lijken de uitkomsten ook gunstig. Genoemd...

    Lees meer...

  • Reumapatiënten kiezen vaak voor alternatieve behandeling

    Het reumafonds heeft een onderzoek laten uitvoeren naar gebruik van alternatieve geneeswijzen onder reumapatiënten. Het blijkt dat 4 van de 10 reumapatienten ooit alternatieve behandelingen hebben ondergaan.De meest gekozen alternatieve behandelingen zijn acupunctuur, voedingssupplementen en...

    Lees meer...