Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Acupuncturisten

Op het Centrum Integrale Geneeskunde in Amsterdam zijn momenteel 8 acupuncturisten werkzaam. Zij hebben allemaal hun eigen werkwijze, ervaringsgebieden en specialisaties. Onze acupuncturisten doceren tevens aan de Traditional Chinese Medicine Academie, waardoor de kennis binnen het Centrum altijd up-to-date blijft.

Wanneer u een afspraak maakt zal meteen gekeken worden welke acupuncturist het meest geschikt is voor u. Omdat we met meerdere behandelaars werken hebben de acupuncturisten altijd de mogelijkheid om onderling of met behandelaars van andere geneeswijzen te overleggen. Hier komen dan, indien nodig, aanvullende adviezen uit voort. Tevens is het mogelijk om doorverwezen te worden naar een behandelaar uit een van de andere disciplines.

Maak kennis met onze acupuncturisten

Marijke is medeoprichter van het Centrum Integrale Geneeskunde, TCMA en TCM-Postgraduate. Tevens is ze bestuurslid van beide scholen. Marijke is werkzaam geweest als fysiotherapeut, en is zich daarna bezig gaan houden met acupunctuur en Chinese kruiden. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd in binnen- en buitenland. Marijke is gespecialiseerd in interne geneeskunde en vooral het immuunsysteem. Binnen het Centrum werkt zij voornamelijk met acupunctuur en Chinese kruiden. Tevens geeft ze advies met betrekking tot voedingssupplementen.

Barbara

Barbara is voormalig trapezewerkster en heeft in die periode regelmatig gebruik gemaakt van acupunctuur. Dit beviel zo goed dat ze besloot om zelf de opleiding Chinese geneeskunde te gaan volgen. Tevens heeft ze de kruidenopleiding bij TCM-postgraduate voltooid. Barbara geeft behandelingen acupunctuur en indien nodig vult zij dit aan met Chinese kruiden of voedingssupplementen. Tevens geeft ze praktijklessen Chi Kung aan de TCMA.
Barbara werkt veel met mensen met een kinderwens en behandelt graag kinderen en jongeren, maar heeft ook veel ervaring in het begeleiden van mensen met/tijdens heftige fysieke en emotionele processen.

Mahtab Bayat ontdekte de acupunctuur toen ze herstellende was van een auto-ongeluk. Bij de TCMA heeft zij de basis opleiding westerse geneeskunde gevolgd en aansluitend is zij cum laude als acupuncturist afgestudeerd. Daarna heeft Mahtab zich gespecialiseerd in Japanse acupunctuur: de Toyo Hari.
In haar praktijk combineert zij Chinese en Japanse acupunctuurtechnieken. Mahtab is gespecialiseerd in pijnklachten, klachten van het bewegingsapparaat, menstruatieklachten, psychosomatische klachten en slaapstoornissen. Ze is tevens docent aan de TCMA.

Bart

Bart is als arts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde daarna de opleiding arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Hij is werkzaam als bedrijfsarts en sinds 2002 ook als acupuncturist. Tevens heeft hij de kruidenopleiding gevolgd.
Bart houdt zich onder andere bezig met stress- en vitaliteitsmetingen, het opstellen van persoonlijkheidsprofielen en loopbaanbegeleiding. Hij geeft tevens les aan de TCMA

Na langdurige omzwervingen in onder andere de horeca, het bankwezen, de retail en de commerciële sector was er eerst een flinke burn-out voor nodig om Jelle bij zijn bestemming als acupuncturist en Zen Shiatsu therapeut te brengen. Inmiddels is hij al 10 jaar met volle tevredenheid werkzaam als behandelaar, waarbij hij zijn ervaring, sensitiviteit, aandacht en persoonlijkheid in dienst stelt van zijn cliënten. Daarnaast is Jelle werkzaam als docent binnen de Zen Shiatsu opleiding in Amsterdam.

Tom-Peters

Tom werkt sinds 1997 in de fysiotherapie en sportrevalidatie. Om zijn kennis over de mens te verdiepen, begon hij in 2005 met de opleiding Acupunctuur bij de TCMA. In 2008 studeerde hij af en startte hij zijn eigen acupunctuurpraktijk in Utrecht. In 2011 rondde Tom de opleiding Chinese kruidenkunde af aan de TCM postgraduate. Tom is werkzaam als acupuncturist in Amsterdam en Utrecht. Sinds januari 2019 is Tom het CIG team komen versterken. Hij is hier op dinsdagen en vrijdagen aanwezig als fysiotherapeut en als acupuncturist/herbalist. Hij werkt onder andere met de Japanse Kiiko Matsumoto stijl acupunctuur.

Nicole_Vooijs
Nicole kwam voor het eerst in aanraking met acupunctuur toen ze last had van aanhoudende spannings- en pijnklachten. Onder de indruk van wat de behandelingen met haar deden, besloot ze de opleiding acupunctuur aan de TCM Academie te volgen. Nogal een verandering gezien haar bedrijfseconomische achtergrond. De fascinatie voor deze natuurlijke geneeswijze, de filosofie die er aan te grondslag ligt en de kracht van het zelfherstellende vermogen van het lichaam heeft haar niet meer losgelaten. Nadat Nicole cum laude was afgestudeerd is ze vol energie bij ons van start gegaan.

 


Arnoud heeft ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in diverse managementfuncties. Na persoonlijke ervaringen met acupunctuur besloot hij dat het tijd werd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Arnoud is cum-laude afgestudeerd aan de TCMA en is daar ondertussen ook werkzaam als docent. Werken binnen de Chinese Geneeskunde voelt op alle fronten als een doorbraak. Hij werkt vanuit de gedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar intensief beïnvloeden. Hierdoor is, in combinatie met ervaring in de praktijk, de overtuiging dat acupunctuur een efficiënte therapie is voor zeer uiteenlopende klachten en problemen alleen maar groter geworden. Specialisaties zijn: luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, pijn, spanning- en stressklachten en slaapstoornissen. Ook Auriculotherapie (ooracupunctuur) wordt toegepast. Vanuit zijn praktijk in Medemblik past Arnoud tevens de allergie-eliminatiebehandeling Total Reset toe.

 

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks