Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Stagekliniek

De Acupunctuur Stagekliniek

Het Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden aan een opleiding voor acupunctuur: TCM academie Nederland. Het is mogelijk om voor een sterk gereduceerd tarief een acupunctuurbehandeling te ondergaan door acupuncturisten in opleiding, onder supervisie van ervaren acupuncturisten.

Een belangrijk onderdeel voor studenten in de latere fase van de opleiding is de praktijkstage. Nadat de studenten alle technieken al onder de knie hebben is het belangrijk dat zij zich verder gaan bekwamen in een echte praktijksituatie.

Onder strikte begeleiding en verantwoordelijkheid van ervaren gecertificeerde acupuncturisten, die tevens docent zijn, leren de studenten een correcte diagnose te stellen, een behandelplan op te stellen en  dit vervolgens ook uit te voeren.

Daar iedere stap van de behandeling onder strikte supervisie wordt uitgevoerd komt men tot een optimaal resultaat. Bij de behandeling worden alleen hoge kwaliteit materialen gebruikt. Ook wordt er scherp toezicht gehouden op hygiëne.

Er wordt doorgaans gewerkt met groepjes van drie studenten en één docent. De studenten hebben ieder een eigen taak; één voert het vraaggesprek, één voert de eigenlijke behandeling uit en een derde notuleert.

Door deze werkwijze neemt en consult wat meer tijd in beslag dan normaal. Een sessie duurt meestal iets meer dan een uur.

De vervolgsessies worden zo gepland dat dezelfde studenten en dezelfde begeleider weer aanwezig zijn.

De studenten dienen van de behandeling een verslag bij te houden en worden beoordeeld op zowel de behandeling als het verslag. Ook uw feedback, tijdens of na de behandeling wordt gewaardeerd.

Kosten per sessie

TariefTijdsduurPrijs
Stagetarief  acupunctuur70 minuten€ 40,00,-

 

Omdat de behandelingen onder verantwoordelijkheid van een gediplomeerde acupuncturist verricht worden, die tevens is aangesloten bij een beroepsvereniging, worden de kosten doorgaans geheel of gedeeltelijk door de ziektekostenverzekering vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Stagedocenten verbonden aan ons Centrum

Marijke Pfeiffer, acupunctuur, Chinese kruiden, lid NVA

Marijke is medeoprichter van het Centrum Integrale Geneeskunde en ook van TCMA en TCM-Postgraduate en is bestuurslid van beide scholen.

Van oorsprong is Marijke fysiotherapeut, maar ze schakelde al snel over naar de acupunctuur en later Chinese kruiden. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd zowel in binnen- als buitenland.

Marijke doceert ruim 25 jaar zowel in Nederland als internationaal en haar specialiteit is het gebied van interne geneeskunde en vooral het immuun systeem. Naast lessen en lezingen, verzorgt zij ook trainingen.

Binnen het centrum werkt zij overwegend met acupunctuur en Chinese kruiden. Indien nodig adviseert zij tevens voedingssupplementen.

Mahtab Bayat

Mahtab Bayat, acupuncturist, lid Zhong

Mahtab Bayat behaalde cum laude haar Master en Postdoctoraal diploma in literatuur aan de Sorbonne universiteit in Parijs. Herstellende van een auto-ongeluk ontdekte zij de acupunctuur. Bij de TCM Academie Nederland heeft zij de basis opleiding westerse geneeskunde gevolgd en aansluitend is zij cum laude als acupuncturist afgestudeerd. Hierna heeft Mahtab zich gespecialiseerd in Japanse acupunctuur; de Toyo Hari.

In haar praktijk, combineert zij Chinese en Japanse acupunctuurtechnieken afhankelijk van de individuele klacht en gevoeligheid van mensen. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in pijnklachten, klachten van het bewegingsapparaat, menstruatieklachten, psychosomatische klachten en slaapstoornissen.

Inmiddels is Mahtab tevens als docent werkzaam aan TCM Academie Nederland.

Bezoek Mahtab’s website

Barbara

Barbara de Klein, lid Zhong

Als voormalig trapeze-werkster wist Barbara als geen ander ongekende krachten te mobiliseren om haar zwakke punten (die hebben we allemaal) te compenseren, of juist te transformeren in haar voordeel.
Dat was goed voor de schone kunsten maar evenzovaak van levensbelang.

Soms riep ze de hulp van een acupuncturist in en dat werkte zo goed dat ze besloot zelf de opleiding Chinese geneeskunde te gaan volgen.

Die heeft ze afgerond bij TCMA waarna ze korte tijd in China is geweest. Later heeft zij de kruidenopleiding bij TCM-postgraduate voltooid.

Barbara geeft binnen ons centrum behandelingen acupunctuur en indien nodig of gewenst, vult zij dit aan met Chinese kruiden of voedingssupplementen.

Zij beoefent Chi Kung om de weerstand en veerkracht van het lichaam te vergroten.Ook geeft zij praktijklessen aan de TCM Academie Nederland.

Barbara werkt veel met mensen met een kinderwens en met baby’s, maar ook jong en oud met allerlei andere klachten.

Bezoek Barbara’s website

Tom-Peters

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut,lid NVA

Tom werkt sinds 1997 in de fysiotherapie en sportrevalidatie. Om zijn kennis over de mens te verdiepen, begon hij in 2005 met de opleiding Acupunctuur bij de TCMA. In 2008 studeerde hij af en startte hij zijn eigen acupunctuurpraktijk in Utrecht. In 2011 rondde Tom de opleiding Chinese kruidenkunde af aan de TCM postgraduate. Tom is werkzaam als acupuncturist in Amsterdam en Utrecht. In 2009 startte hij als docent aan de TCMA.

Yvonne Beekhuis, acupuncturist,  lid NVA

Na het behalen van het diploma HBO-verpleegkunde heeft Yvonne enkele jaren gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige in Amsterdam en Engeland. Verschillende reizen door Azië hebben haar interesse gewekt voor de oosterse geneeswijzen. Yvonne heeft in 1994 haar Shiatsu diploma behaald aan de New Jersey School of Massage (USA). In 2000 is zij afgestudeerd als Acupuncturist aan de The Anglo Dutch Institute of Oriental Medicine. Aansluitend heeft zij stage gelopen in het Dongzhimen Hospital in Beijing.

Yvonne heeft een praktijk in Bergen, Noord-Holland.

Ellen Olsthoorn, acupuncturist,  lid Zhong

Na een carrière als verzekeringsadviseur was het voor Ellen tijd voor iets anders. Door een persoonlijke ervaring met acupunctuur was de interesse gewekt.

Ellen volgde de opleiding acupunctuur aan de TCM Academie, waarvoor ze in 2014 cum laude afstudeerde.

Sinds 2015 heeft ze haar eigen praktijk in Purmerend. Ellen is gespecialiseerd in fertiliteit en pijnbestrijding volgens de zogenaamde dr. Tan Balans Methode.

Betty Croll, acupuncturist,  lid Zhong

Betty heeft oorspronkelijk pedagogiek gestudeerd, later logopedie en journalistiek. Later heeft zij Shiatsu therapie gestudeerd aan zowel Qing Bai academie als bij de Zen shiatsu opleiding in Amsterdam van 2004-2007. In 2016 heeft zij de studie acupunctuur bij TCMA afgerond. Haar nieuwsgierigheid naar de Japanse acupunctuur maakte dat zij vervolgens de Toyohari opleiding in Amsterdam gevolgd heeft. Betty heeft mede de beroepsvereniging Shiatsu Vereniging Nederland opgericht en was er voorzitter van 2017-2020, Tevens was zij medeorganisator van Het European Shiatsu Congres 2020 in Amsterdam. Betty heeft een eigen praktijk voor acupunctuur en shiatsu in Bussum.

Nelly Borst, acupuncturist,  lid NVA

In 2007 heeft Nelly de opleiding shiatsu Namikoshi stijl gevolgd en daarna kwam zij in contact met Zen Shiatsu in Amsterdam. Nelly: “Dat voelde echt als thuiskomen”. In 2013 heeft zij een shiatsu studiereis naar Japan gedaan en heeft bij Sensei Masunaga in Tokyo nog meer verdieping in haar shiatsu technieken opgedaan. Hierna lonkte de Traditionele Chinese Geneeskunde dusdanig dat zij aansluitend een acupunctuur opleiding bij de TCMA heeft gevolgd, hetgeen een verbreding van haar kennis van de oosterse geneeswijzen betekende. Na haar afstuderen in 2015 heeft zij in haar praktijk zowel de shiatsu als de acupunctuur toegepast. Inmiddels is Nelly een enthousiaste docent en begeleidt eveneens de stages.

Jose Meulemans, acupuncturist,  lid NVA

José heeft oorspronkelijk de hbo-opleiding journalistiek gevolgd, later de hogeschool van de kunsten (muziek en dans) en hbo-grafisch design. Zij is 25 jaar werkzaam geweest als designer en grafisch ontwerper in de commerciële wereld.

Door een rugblessure kwam zij in contact met yoga en studeerde zij o.a. bij Paul & Suzy Grilley yin yoga, filosofie en meditatietechnieken. José ontdekte de oosterse filosofie wat haar een gevoel gaf van thuiskomen en sloot later naadloos aan bij haar vervolgstudie in de Chinese geneeskunde bij de TCM Academie Nederland.

Hierna heeft zij haar werkterrein verplaatst naar de acupunctuur en inmiddels heeft zij haar eigen praktijk Yosay Acupunctuur in Amsterdam. Op zaterdagen kun je haar vinden als docent in de stagekliniek van TCMA in het CIG.

Hilde Hiemstra, acupuncturist,  lid NVA

Met veel plezier heb ik in verschillende functies in het ziekenhuis gewerkt en doe dit nog steeds. Toch ontstond bij mij een aantal jaren geleden de behoefte om op andere manier na te denken over gezondheid: gezondheid gebaseerd op een meer holistisch mensbeeld.
Na een zoektocht ben ik uitgekomen bij acupunctuur. De verfijnde taoïstische filosofie gekoppeld aan de empirie van de acupunctuur vult ons westerse, meer mechanistische denken, prachtig aan. Hilde voert praktijk in Amsterdam

Arnoud Braak, acupuncturist,  lid NVA

Arnoud heeft ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in diverse managementfuncties. Na persoonlijke ervaringen met acupunctuur besloot hij dat het tijd werd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Arnoud is cum-laude afgestudeerd aan de TCMA en is hier ondertussen ook werkzaam als docent.
Werken binnen de Chinese Geneeskunde voelt op alle fronten als een doorbraak. Hij werkt vanuit de gedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar intensief beïnvloeden. Hierdoor is, in combinatie met ervaring in de praktijk, de overtuiging dat acupunctuur een efficiënte therapie is voor zeer uiteenlopende klachten en problemen alleen maar groter geworden. Specialisaties zijn: luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, pijn, spanning- en stressklachten en slaapstoornissen. Ook auriculotherapie (ooracupunctuur) wordt toegepast. Vanuit zijn praktijk in Medemblik past Arnoud tevens de allergie-eliminatiebehandeling Total Reset toe.

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks