Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. Dit bewegend functioneren is een uitermate goed georganiseerd geheel van spieren, botten, pezen en gewrichten.

Het is voor ons vanzelfsprekend dat we kunnen lopen, sporten, dansen, bukken en we realiseren ons pas dat dit niet altijd vanzelfsprekend is als het lichaam protesteert en het signaal van pijn in bijvoorbeeld de knie afgeeft. De fysiotherapeut is dan de expert en onderzoekt waarom deze knie pijnlijk is en zal vervolgens een behandelplan opstellen om de knie weer pijnloos te krijgen. Dit behandelplan omvat vaak oefeningen, die thuis voortgezet worden. Eventueel wordt van ultrageluid, shockwave behandeling of vormen van elektrotherapie gebruik gemaakt en vaak ook van manipulaties, massage of fricties.

Dry needling

Ook dry needling behoort tot de fysiotherapeutische mogelijkheden binnen ons Centrum.

Fysiotherapie wordt door de huisarts of specialist voorschreven als er sprake is van pijn of functieklachten van de spieren of gewrichten. De fysiotherapeut ontfermt zich over de bewegende delen van het lichaam en geldt als de deskundige van ons dagelijks bewegen.

 

Kosten van fysiotherapeutische behandeling:

– Eerste consult op basis van fysiotherapie kost €75,- voor 45 minuten (screening en intake)

– vervolgconsult kost €40,- voor 25 minuten

 

Wij werken niet met gecontracteerde zorg, daar wij de invloed van de zorgverzekeraars op de inhoud van onze behandelingen te groot vinden.

Dit kan wel betekenen dat u niet niet altijd het volledige bedrag van uw zorgverzekeraar vergoed krijgt. U kunt dit checken door te bellen met uw zorgverzekeraar.

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks