Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing
Shiatsu

Shiatsu

Bij Centrum Integrale Geneekunde in Amsterdam kunt u ook terecht voor professionele shiatsu behandeling, gegeven door zeer ervaren shiatsu therapeuten. De shiatsu kan gegeven worden als een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere therapievormen.

Wat is Shiatsu

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vinger’ en is een vorm van manuele therapie. Ze is gebaseerd op de Traditionele Oosterse Geneeskunde en werd in de twintigste eeuw in Japan verder tot een erkende vorm van gezondheidszorg ontwikkeld.

Essentieel is het concept van ‘Chi’ of ‘Ki’, te vertalen als ‘vitale levensenergie’, die in een netwerk van energetische banen, de ‘meridianen’ door het lichaam stroomt.
Veel mensen voelen zich tegenwoordig gejaagd of zelfs verlamd door een snel leven in een veeleisende omgeving. Door het drukke bestaan verliezen we het contact met onszelf. We voelen ons alsof we naast ons lichaam of in gevecht ermee leven. Op de langere termijn ontstaan er verschijnselen als stress, spanning en pijn en een heel scala van fysieke en emotionele stoornissen. Onze ‘Chi’ is verstoord geraakt.

Shiatsu bevordert en herstelt door middel van druk, strekkingen en manipulatie de Chi- of energiecirculatie. Overbelaste gebieden worden gekalmeerd en vrijgemaakt, uitgeputte en verlaten gebieden weer gestimuleerd. In diepere zin wordt de volte en leegte in je lichaam aangeraakt, op zoek naar een natuurlijke balans.

Wat kan Shiatsu voor je doen?

Shiatsu werkt ontspannend en preventief, maar kan ook verlichting bieden bij acute en chronische klachten en is onder meer effectief bij:
• RSI, nek-, rug- en schouderklachten
• stress gerelateerde klachten, slaapproblemen
• spijsverterings- en ademhalingsproblemen
• ondersteuning tijdens en na de zwangerschap

Shiatsu-behandelingen kunnen tevens behulpzaam zijn bij processen van verwerking en verandering, zoals scheiding en rouw.
De directe fysieke benadering van Shiatsu brengt de Shiatsu-ontvanger op een diep niveau met zijn lichaam en zijn eigen functioneren.

Behandeling

Door het geven van druk met duimen en vingers, maar ook met handpalmen, knieën, ellebogen of voeten, en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties wordt de ki (chi) of levensenergie uitgenodigd te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en `lege` plekken vitaler. Shiatsu spreekt zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan en geeft de mogelijkheid een nieuwe balans te creëren.

Een Shiatsu-behandeling duurt in de regel een uur en vindt meestal liggend op een futon (een japanse matras op de grond) plaats. Soms kan de behandeling ook  zittend plaatsvinden. Neem makkelijk zittende kleren mee (b.v. joggingbroek en t-shirt).

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks