Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Ons team

Onderstaand vindt u een overzicht van onze huidige medewerkers:

Onze medewerkers

Barbara

Barbara de Klein, lid Zhong

Als voormalig trapeze-werkster wist Barbara als geen ander ongekende krachten te mobiliseren om haar zwakke punten (die hebben we allemaal) te compenseren, of juist te transformeren in haar voordeel.
Dat was goed voor de schone kunsten maar evenzovaak van levensbelang.

Soms riep ze de hulp van een acupuncturist in en dat werkte zo goed dat ze besloot zelf de opleiding Chinese geneeskunde te gaan volgen.

Die heeft ze afgerond bij TCMA waarna ze korte tijd in China is geweest. Later heeft zij de kruidenopleiding bij TCM-postgraduate voltooid.

Barbara geeft binnen ons centrum behandelingen acupunctuur en indien nodig of gewenst, vult zij dit aan met Chinese kruiden of voedingssupplementen.

Zij beoefent Chi Kung om de weerstand en veerkracht van het lichaam te vergroten.Ook geeft zij praktijklessen aan de TCM Academie Nederland.

Barbara werkt veel met mensen met een kinderwens en met baby’s, maar ook jong en oud met allerlei andere klachten.

Bezoek Barbara’s website

Paul Pelsma, homeopaat lid NVKH
Paul was aanvankelijk fysiotherapeut en ging later homeopathische geneeskunde studeren, eerst in Nederland en later o.a. ook in Athene waar hij bij het centrum van George Vithoulkas in de leer is geweest.

Met Marijke Pfeiffer richtte hij in ’87 het Centrum Integrale Geneeskunde in Amsterdam op.

Samen met zijn team van vele andere therapeuten is hij daar onvermoeibaar enthousiast werkzaam. Paul werkt binnen het centrum met homeopathie en doet tevens intake gesprekken met cliënten.

Naast de homeopathie ligt zijn passie ook bij voeding en de effecten daarvan op het lichaam. Indien nodig adviseert hij ook het gebruik van supplementen. Paul is de wandelende vraagbaak voor de overige collega’s.

Paul is al ruim 25 jaar docent Medische Basis Kennis bij diverse opleidingen en vanaf de start van TCM Academie heeft hij zich hieraan verbonden.

Mahtab Bayat

Mahtab Bayat, acupuncturist, lid Zhong

Mahtab Bayat behaalde cum laude haar Master en Postdoctoraal diploma in literatuur aan de Sorbonne universiteit in Parijs. Herstellende van een auto-ongeluk ontdekte zij de acupunctuur. Bij de TCM Academie Nederland heeft zij de basis opleiding westerse geneeskunde gevolgd en aansluitend is zij cum laude als acupuncturist afgestudeerd. Hierna heeft Mahtab zich gespecialiseerd in Japanse acupunctuur; de Toyo Hari.

In haar praktijk, combineert zij Chinese en Japanse acupunctuurtechnieken afhankelijk van de individuele klacht en gevoeligheid van mensen. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in pijnklachten, klachten van het bewegingsapparaat, menstruatieklachten, psychosomatische klachten en slaapstoornissen.

Inmiddels is Mahtab tevens als docent werkzaam aan TCM Academie Nederland.

Bezoek Mahtab’s website

Michael Pallat, osteopaat, lid NVO, NRO geregistreerd

Michael heeft zijn opleiding osteopathie in Amsterdam gevolgd en heeft onderzoek verricht naar de invloed van verminderde beweeglijkheid van de buikorganen op onderrugpijn en hernia’s.

Michael vindt het fijn om met alle leeftijdsgroepen te werken, variërend van werken met baby’s tot verlichting van klachten en bewegingsbeperking bij ouderen.

Zijn motto: “bij osteopathie staat niet de klacht, maar de mens als eenheid centraal” en dit sluit weer mooi aan bij de visie van het centrum.

Hij heeft in Wenen, New York en Londen gewerkt, ook als yogaleraar en spreekt vloeiend Nederlands, Duits en Engels.

Bezoek Michael’s website

Marijke Pfeiffer, acupunctuur, Chinese kruiden, lid NVA

Marijke is medeoprichter van het Centrum Integrale Geneeskunde en ook van TCMA en TCM-Postgraduate en is bestuurslid van beide scholen.

Van oorsprong is Marijke fysiotherapeut, maar ze schakelde al snel over naar de acupunctuur en later Chinese kruiden. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd zowel in binnen- als buitenland.

Marijke doceert ruim 25 jaar zowel in Nederland als internationaal en haar specialiteit is het gebied van interne geneeskunde en vooral het immuun systeem. Naast lessen en lezingen, verzorgt zij ook trainingen.

Binnen het centrum werkt zij overwegend met acupunctuur en Chinese kruiden. Indien nodig adviseert zij tevens voedingssupplementen.

Rebekka Lüthi, shiatsu-therapeute en Chi Kung trainster

Van origine Zwitserse woont en werkt  zij nu al weer 25 jaar in Amsterdam. Haar achtergrond is de moderne dans. Die liefde kreeg concurrentie toen ze de shiatsu en Chi Kung ontdekte en dit met veel passie bestudeerd heeft en dit onverminderd enthousiast uitoefent.

Rebekka geeft wekelijks Chi Kung trainingen in Amsterdam en ze heeft een praktijk voor shiatsu. Dansen doet ze nog steeds met energie en passie.

Per 1 januari 2024 is Rebekka na 26 jaar gestopt met haat praktijk als Shiatsu-therapeute. Wel gaat ze met onverminderde energie verder met de Chi Kung trainingen.

Bart

Bart Boerema, arts-acupuncturist
Bart studeerde in ‘89 af als arts aan de Universiteit Groningen en deed aansluitend de opleiding arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Hij is zelfstandig werkzaam als bedrijfsarts en sinds 2002 ook als acupuncturist. Later volgde hij de kruidenopleiding.

Bart houdt zich verder ondermeer bezig met stress- en vitaliteitsmetingen, het opstellen van persoonlijkheidsprofielen en loopbaan begeleiding. Hij is aan het CIG verbonden en geeft tevens medische lessen aan de TCM Academie.

Jelle-van-Andel<

Jelle van Andel, acupuncturist, Zen Shiatsu therapeut, lid van Zhong en NTV (Nederlandse Toyohari Vereniging)

Na in diverse andere sectoren werkzaam te zijn geweest heeft Jelle ruim 10 jaar geleden zijn definitieve bestemming gevonden in de oosterse geneeskunde.

Jelle’s specialiteiten liggen in de Japanse Toyohari stijl van acupunctuur en de shiatsu therapie.

Jelle is in 2018 het CIG team komen versterken en heeft inmiddels goed zijn draai binnen het Centrum gevonden.

Jelle is ook werkzaam als docent aan de Zen Shiatsu Opleiding te Amsterdam, een van de geaccrediteerde shiatsu opleidingen in Nederland.

Bezoek Jelle’s website

Tom-Peters

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut,lid NVA

Tom werkt sinds 1997 in de fysiotherapie en sportrevalidatie. Om zijn kennis over de mens te verdiepen, begon hij in 2005 met de opleiding Acupunctuur bij de TCMA. In 2008 studeerde hij af en startte hij zijn eigen acupunctuurpraktijk in Utrecht. In 2011 rondde Tom de opleiding Chinese kruidenkunde af aan de TCM postgraduate. Tom is werkzaam als acupuncturist in Amsterdam en Utrecht. In 2009 startte hij als docent aan de TCMA.

Nicole_Vooijs

Nicole Vooijs, acupuncturiste, lid NVA

Nicole kwam voor het eerst in aanraking met acupunctuur toen ze last had van aanhoudende spannings- en pijnklachten. Onder de indruk van wat de behandelingen met haar deden, besloot ze de opleiding acupunctuur aan de TCM Academie te volgen. Nogal een verandering gezien haar bedrijfseconomische achtergrond. De fascinatie voor deze natuurlijke geneeswijze, de filosofie die er aan te grondslag ligt en de kracht van het zelfherstellende vermogen van het lichaam heeft haar niet meer losgelaten. Nadat Nicole cum laude was afgestudeerd is zij  vol energie bij ons van start gegaan.

Arnoud Braak, acupuncturist, lid NVA

Arnoud heeft ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in diverse managementfuncties. Na persoonlijke ervaringen met acupunctuur besloot hij dat het tijd werd om hier zelf mee aan de slag te gaan. Arnoud is cum-laude afgestudeerd aan de TCMA en is daar ondertussen ook werkzaam als docent.
Werken binnen de Chinese Geneeskunde voelt op alle fronten als een doorbraak. Hij werkt vanuit de gedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar intensief beïnvloeden. Hierdoor is, in combinatie met ervaring in de praktijk, de overtuiging dat acupunctuur een efficiënte therapie is voor zeer uiteenlopende klachten en problemen alleen maar groter geworden. Specialisaties zijn: luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, pijn, spanning- en stressklachten en slaapstoornissen. Ook Auriculotherapie (ooracupunctuur) wordt toegepast. Vanuit zijn praktijk in Medemblik past Arnoud tevens de allergie-eliminatiebehandeling Total Reset toe.

Bezoek Arnoud’s website

IJda Koppen

IJda is al jaren de onmisbare spil in de praktijk. Zij zorgt voor de administratie, beheert een onmogelijk aantal agenda’s en blijft altijd vriendelijk aan de telefoon. Ook tovert zij de recepten van onze diverse herbalisten om tot kruidenformules. De eindeloze stoet mails wordt geduldig door IJda beantwoord; kortom zij is ons zorgvuldige zonnetje in huis.

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks