Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Over CIG

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Onze behandelingen zijn vooral gericht zijn op het activeren en stimuleren van het zelfherstellende vermogen, op een zodanige manier dat de cliënt aan het einde van het behandeltraject deze stimulatie niet meer nodig heeft, maar zelf in staat zal zijn een optimale balans te behouden.

De meest gebruikte methoden zijn oosterse geneeswijzen (acupunctuur en Chinese kruiden), osteopathiehomeopathie en voedingsadvies en voedingssupplementen.
Ook leefstijladviezen, oefeningen en meditatie kunnen onderdeel uitmaken van de behandeling. Daarnaast gebruiken wij nog een groot aantal andere effectieve diagnostische en therapeutische technieken.

Wij merken dat het voor veel mensen lastig is om op het onoverzichtelijke gebied van de alternatieve geneeswijzen zin van onzin te onderscheiden. Het CIG functioneert al vele jaren als een wegwijzer bij het vinden van de voor u meest passende behandeling.

Door onze werkwijze kunnen wij gebruik maken van de exacte westers medische kennis en resultaten van wetenschappelijk onderzoek enerzijds en anderzijds van het holistische perspectief van de alternatieve en complementaire geneeswijzen. Door deze twee aspecten goed op elkaar af te stemmen komen wij tot een behandeling die recht doet aan alle aspecten van uw gezondheidsbeleving.

Ons team

Ons team bestaat uit gedreven, goed opgeleide en zeer ervaren behandelaars, ieder met haar/zijn eigen expertise en vaardigheden. Door ons intensieve onderlinge samenwerking is er sprake van een voortdurende uitwisseling van ervaring en kennis.
Wij zijn steeds op zoek naar collega’s die qua filosofie, werkwijze, kundigheid en ervaring een aanvulling op ons team zouden kunnen vormen. Zodoende is er met enige regelmaat sprake van uitbreiding van ons team. Ook onderhouden wij nauwe contacten met externe collega’s op diverse vakgebieden in het hele land.
Ben je een collega en geïnteresseerd in samenwerking, klik dan hier.

 

 

Onze filosofie

In onze benadering staat de cliënt centraal. Door ons te verdiepen in de achtergronden en ontstaanswijze van de klachten op zowel lichamelijk, emotioneel als psychosociaal vlak proberen wij een zo ruim mogelijk inzicht te krijgen in de problematiek van de cliënt.

Het vertrekpunt is doorgaans één of meerdere klachten en uiteraard zijn wij erop gericht die zo goed mogelijk te helpen genezen. Maar niet zonder oog voor hun onderlinge samenhang en hun betekenis voor het gehele wezen van de cliënt. Zo bezien is een ziekte niet alleen maar een vervelend iets waar je zo snel mogelijk van af wilt, maar ook een aansporing en uitnodiging om te komen tot een betere balans. Het doel van onze interventies is dan ook steeds een beter totaal functioneren en een grotere harmonie.

Onze behandelmethoden zijn geworteld in traditie, maar niet zonder oog voor de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en inzichten. Door eigen onderzoek en door participatie in een opleidingsinstituut dragen wij actief bij aan de ontwikkelingen op het gebied van de complementaire geneeswijzen.

 

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks