Het is geen nieuws dat onze voeding een heel grote invloed heeft op onze gezondheid. Ons lichaam wordt immers opgebouwd uit de bouwstenen van onze voeding. Dat gaat volgens patronen die in ons DNA zijn vastgelegd.
"Je bent wat je eet" wordt weleens gezegd. Correcter is het misschien te stellen dat goede voeding belangrijk is om te kunnen worden wie je bent.
Zolang ons lichaam in voldoende mate over alle benodigde bouwstenen kan beschikken en ook nog in de juiste verhoudingen, dan kan ons lichaam volgens het genetische plan opgebouwd en onderhouden worden. 

Bij tekorten ontstaan er problemen, maar ook bij een teveel. Dat laatste is in het westen veelvuldig het geval. Maar ook tekorten komen ook nog steeds regelmatig voor.


Optimaliseren

Om de gezondheid te bevorderen kijken wij daarom bij veel klachten ook naar de voeding. Vaak valt daar een en ander te verbeteren, wat gezondheidswinst op kan leveren, zowel op korte termijn als in de toekomst. Een optimale voeding levert een grote bijdrage aan je welbevinden en vermindert op langere termijn de kans op degeneratieve aandoeningen.

Voedingssupplementen kunnen vaak een (tijdelijke) aanvulling zijn op een goede voeding. Soms dienen ze een ander doel, bijvoorbeeld het opbouwen van de darmflora.


Webshop

Centrum Integrale Geneeskunde participeert in een webshop voor voedingssupplementen: "Zinvolle Supplementen". Op de site van de webshop vindt u naast allerlei voedingssupplementen ook veel informatie over voeding en gezondheid.


Als u doorklikt op de links in het blok hiernaast vindt u meer informatie over voedingsadviezen en voedingssupplementen.

 voeding

 

 

Voeding & voedingssupplementen