Shiatsu is een therapie die wortelt in de Oosterse Geneeskunde, die ruim 4000 jaar oud is. Het is ontwikkeld in Japan.
De shiatsutherapeut maakt gebruik van westerse kennis over anatomie en fysiologie, maar in feite gaat shiatsu over het energetisch functioneren van een mens in de ruimste zin van het woord.
Bij shiatsu (shi = vinger, atsu = druk) geeft de behandelaar druk op de energiebanen die het lichaam doorstromen, meridianen genoemd.

 

shiatsu


Behandeling

Door het geven van druk met duimen en vingers, maar ook met handpalmen, knieën, ellebogen of voeten, en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties wordt de ki (chi) of levensenergie uitgenodigd te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en `lege`plekken vitaler. Shiatsu spreekt zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan en geeft de mogelijkheid een nieuwe balans te creëren.


Effect

Daarnaast geeft het een diepe ontspanning op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Hierdoor kunnen je klachten verminderen of verdwijnen, en win je aan vitaliteit. Dankzij het feit dat je lichaam aangeraakt wordt, stimuleert shiatsu het lichaamsbewustzijn.

Shiatsu wordt liggend of zittend gegeven op een Japanse futon. De gebruikte technieken kunnen zowel zacht als dynamisch zijn. Soms wordt moxa (samengeperste kruiden die gebrand worden) gebruikt. Tijdens de behandeling wordt niet alleen het aangedane lichaamsdeel, maar het lichaam als geheel behandeld. Op die manier werkt shiatsu preventief voor een goede gezondheid! 


Indicaties

Klachten als rug, nek en schouderproblemen, RSI, frozen shoulder, knieklachten zijn goed behandebaar met shiatsu. Verder reageren spijsverteringsklachten, menstruatieproblemen, en allergie, bv hooikoorts goed op shiatsu.
Shiatsu kan je ook uitstekend ondersteunen bij stress -gerelateerde klachten zoals vermoeidheid, rusteloosheid, slapeloosheid en hoofdpijn.

Behandelaar

Rebekka

Onze shiatsu-therapeute is Rebekka Luthi. Naast shiatsu-therapeute is zij tevens Chi Kung docente.

Bezoek Rebekka's website

De kosten van een shiatsu behandeling bij van 60 minuten bij Rebekka zijn € 70,-  (2021)

Shiatsu wordt door steeds meer verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. 

 

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.