Bij Centrum Integrale Geneekunde in Amsterdam kunt u ook terecht voor professionele shiatsu behandeling, gegeven door zeer ervaren shiatsu therapeuten. De shiatsu kan gegeven worden als een op zichzelf staande behandeling, maar kan ook uitstekend gecombineerd worden met andere therapievormen.

 

WAT IS SHIATSU

 

Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vinger’ en is een vorm van manuele therapie. Ze is gebaseerd op de Traditionele Oosterse Geneeskunde en werd in de twintigste eeuw in Japan verder tot een erkende vorm van gezondheidszorg ontwikkeld.

Essentieel is het concept van ‘Chi’ of ‘Ki’, te vertalen als ‘vitale levensenergie’, die in een netwerk van energetische banen, de ‘meridianen’ door het lichaam stroomt.
Veel mensen voelen zich tegenwoordig gejaagd of zelfs verlamd door een snel leven in een veeleisende omgeving. Door het drukke bestaan verliezen we het contact met onszelf. We voelen ons alsof we naast ons lichaam of in gevecht ermee leven. Op de langere termijn ontstaan er verschijnselen als stress, spanning en pijn en een heel scala van fysieke en emotionele stoornissen. Onze ‘Chi’ is verstoord geraakt.

Shiatsu bevordert en herstelt door middel van druk, strekkingen en manipulatie de Chi- of energiecirculatie. Overbelaste gebieden worden gekalmeerd en vrijgemaakt, uitgeputte en verlaten gebieden weer gestimuleerd. In diepere zin wordt de volte en leegte in je lichaam aangeraakt, op zoek naar een natuurlijke balans.

 

shiatsu

 

WAT KAN SHIATSU VOOR JE DOEN

 

Shiatsu werkt ontspannend en preventief, maar kan ook verlichting bieden bij acute en chronische klachten en is onder meer effectief bij:
• RSI, nek-, rug- en schouderklachten
• stress gerelateerde klachten, slaapproblemen
• spijsverterings- en ademhalingsproblemen
• ondersteuning tijdens en na de zwangerschap

Shiatsu-behandelingen kunnen tevens behulpzaam zijn bij processen van verwerking en verandering, zoals scheiding en rouw.
De directe fysieke benadering van Shiatsu brengt de Shiatsu-ontvanger op een diep niveau met zijn lichaam en zijn eigen functioneren.


Behandeling

Door het geven van druk met duimen en vingers, maar ook met handpalmen, knieën, ellebogen of voeten, en het uitvoeren van strekkingen en manipulaties wordt de ki (chi) of levensenergie uitgenodigd te gaan stromen. Blokkades worden opgeheven en `lege` plekken vitaler. Shiatsu spreekt zo het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan en geeft de mogelijkheid een nieuwe balans te creëren.

 

Een Shiatsu-behandeling duurt in de regel een uur en vindt meestal liggend op een futon (een japanse matras op de grond) plaats. Soms kan de behandeling ook op een zittend zijn. Neem makkelijk zittende kleren mee (b.v. joggingbroek en t-shirt).
Ook Chi Kung – een vorm van Chinese gezondheidsoefeningen – kan deel uitmaken van de behandelingen. Het niveau van ontspanning tijdens en na een behandeling kan diep en ongewoon zijn. Het vermijden van te veel drukte na de sessie is aan te bevelen.

 

Behandelaar

Rebekka Luthi

 

Rebekka Lüthi heeft als achtergrond de moderne dans. Ze is sinds 2001 gediplomeerd Shiatsutherapeute en geeft Chi Kung-trainingen voor verschillende doelgroepen.
Ze is werkzaam voor particulieren en bedrijven.

Lid van Shiatsuvereniging Nederland
Registratienummer 2018070

Bezoek Rebekka's website

Kosten per behandeling: € 75,- Kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.

 

Shiatsu vereniging

 SCAG

 

RBCZ

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.