Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Chinese Kruiden

Behandeling met Chinese kruiden is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde, ook bekend als TCM (Traditional Chinese Medicine) en wordt reeds duizenden jaren toegepast.

Chinese kruiden worden meestal als aanvulling op de acupunctuur behandelingen voorgeschreven, maar kunnen ook uitstekend zonder acupunctuur gebruikt worden.

Een kruidenformule bestaat altijd uit meerdere kruiden. De samenstelling is niet alleen afhankelijk van de klacht, maar ook van de algehele gezondheidstoestand en energetische balans van de persoon.

De kruiden die in het Centrum worden voorgeschreven, zijn reeds op de traditionele manier voorgekookt en vervolgens gevriesdroogd, zodat ze eenvoudig als poeder met een beetje water in te nemen zijn.

Meestal kunnen wij de voorgeschreven formule vanuit onze huisapotheek samenstellen, zodat u de kruiden direct kunt meenemen. In sommige gevallen worden deze later naar u verzonden, of worden ze geleverd door de Natuurapotheek, waar wij mee samenwerken.

De kruiden waar mee gewerkt wordt zijn uitsluitend van de beste kwaliteit en worden streng gecontroleerd op zuiverheid en resten van bestrijdingsmiddelen en andere contaminaties. Uiteraard wordt er niet gewerkt met producten die gemaakt worden van bedreigde of verboden soorten.

Verschillende acupuncturisten die werkzaam zijn in ons Centrum hebben de opleiding in Chinese kruidengeneeskunde afgerond bij de TCM Academie Nederland en passen kruidengeneeskunde toe als aanvulling op de acupunctuurbehandelingen.

Gerelateerde pagina’s:

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks