Naast de meest bekende complementaire behandelmethoden als acupunctuur, osteopathie en homeopathie biedt ons centrum nog verschillende andere behandelingsmogelijkheden.

 

canstockphoto4125911 medium

Ieder van deze methoden heeft zijn eigen toepassingsgebied en achtergrond. Sommige methoden, zoals het werken met voeding en voedingssupplementen, vormen niet zozeer een aparte behandelwijze, maar kunnen onderdeel uitmaken van adviezen die vanuit verschillende disciplines gegeven kunnen worden.

Anderzijds zijn er ook behandelmethoden, zoals de integratieve psychotherapie, die feitelijke van meerdere methoden gebruik maken, zoals gesprekstechnieken, lichaamgerichte technieken en hypnotherapie.

Een methode als shiatsu is nauw verbonden met andere technieken uit de oosterse geneeswijze, zoals acupunctuur . Een shiatsu behandeling kan daarom soms goed aangevuld of afgewisseld worden met acupunctuur.

Door middel van fysiotherapie wordt gewerkt aan een optimale balans in alle delen van het bewegingsapparaat. Fysiotherapie is tevens een belangrijk hulpmiddel om te herstellen van de gevolgen van een blessure of operatie. Onze fysiotherapeut werkt op een holistische manier en maakt zo nodig tevens gebruik van dry needling en acupunctuur.

Behandeling met Chinese kruiden wordt vaak toegepast in combinatie met acupunctuur, maar ook als zelfstandige behandeling. 

Voor alle methoden geldt dat ze gericht zijn op de optimalisatie van uw balans en zelfherstellende vermogen. Door integratie van de verschillende methoden is een veelzijdige en  dynamisch aanpak mogelijk.

Waar nodig maken wij gebruik van laboratoriumonderzoek. Dat kan zijn door interpretatie van onderzoek dat reeds door huisarts of specialist is verricht of door onderzoek dat wij zelf aanvragen. Wij vragen alleen onderzoek aan als wij verwachten dat de uitslagen daarvan iets substantieels toe kunnen voegen aan de behandelingen die wij uitvoeren. 

Onder Werkwijze ziet u hoe wij tot een gericht behandeladvies komen.

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.

 

neem-contact-op