Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Traditionele Chinese Geneeskunde

 

Van de Traditionele Chinese Geneeskunde (in het engels: Traditional Chinese Medicine: TCM) vormen acupunctuur en Chinese kruidengeneeskunde de twee bekendste onderdelen.

Andere onderdelen zijn bewegingsoefeningen, massagevormen, voedingsleer en ademhalingsoefeningen.

De TCM is in de loop van duizenden jaren ontstaan en ontwikkelt zich ook vandaag de dag nog voortdurend.
De filosofische basis van de TCM heeft zijn wortels in het taoisme. De mens wordt bestudeerd in zijn samenhang met zowel zijn inwendige als uitwendige omgeving.
Voor de beschrijving daarvan wordt gebruik gemaakt van een raamwerk aan begrippen die voor de westerse geest vaak een exotische klank hebben zoals de energetische begrippen yin en yang en de leer van de 5 elementen.

 

Het geheel vormt echter een systeem dat inzicht geeft in het functioneren van de mens in het grotere geheel. Vanuit dit inzicht kan er ook op een fundamenteel niveau ingegrepen worden in het geval van gezondheidsverstoringen.

TCM Academie Nederland

Centrum Integrale Geneeskunde werkt nauw samen met een van de oudste en meest gerenommeerde opleidingsinstituten voor TCM in Nederland; TCM Academie Nederland.

Verschillende medewerkers van ons centrum  zijn ook als docent betrokken bij TCM Academie Nederland.   hebben de opleiding in Chinese (kruiden)geneeskunde afgerond bij de TCM Academie Nederland. Zij zijn nog altijd nauw verbonden aan de Academie, bijvoorbeeld als docent.

 

Meer TCM gerelateerde pagina’s:

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks