Het Centrum Integrale Geneeskunde is al vele jaren een vertrouwd adres als u gebruik wilt maken van één van de vele behandelvormen die ons centrum biedt.
De behandelaars van het CIG behoren allen tot de besten in hun respectievelijke werkvelden. Daarnaast biedt de verregaande onderlinge samenwerking een duidelijke meerwaarde voor onze cliënten; er vindt veel overleg plaats en er kan indien nodig gericht worden doorverwezen.
Bij het maken van een afspraak kunt u uiteraard ook aangeven of u daarbij een voorkeur hebt voor een specifieke behandelaar.

NIKON D 200 43 19    Homeopathie Medium

Adviesconsult

Vaak worden wij benaderd door mensen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke, holistische aanpak van hun gezondheidsproblemen. Hun vraag is dan doorgaans hoe hun specifieke probleem het beste aangepakt kan worden. Soms kunnen wij direct een passende behandeling adviseren, maar het komt ook regelmatig voor dat er eerst een adviesconsult wordt aanbevolen.

Het adviesconsult is een uitgebreide intake waarbij alle tijd voor u genomen wordt. Tijdens dit consult wordt er geïnventariseerd wat de klachten zijn en hoe uw algehele gezondheidssituatie  is. Er wordt indien nodig onderzoek gedaan (geen inwendig lichamelijk onderzoek) en soms aanvullend laboratoriumonderzoek geadviseerd. 
Na een dergelijke intake hebben wij een goed beeld van alle factoren die verband houden met uw klachten en uw algemene gezondheidssituatie, in zowel fysiek als psychosociaal opzicht.

Intake besproken in teamoverleg

Tijdens ons wekelijkse teamoverleg worden de resultaten van de intake besproken en komen wij gezamenlijk tot een behandelplan. Het behandelplan kan bestaan uit één of meer behandelvormen, tegelijkertijd of achtereenvolgend. Het kan tevens voedings- en leefadviezen omvatten en ook kunnen er voedingssupplementen geadviseerd worden.
Bij het opstellen van een behandelplan proberen wij ook een prognose te stellen over de verwachte tijdsduur van een behandeling.
Een advies kan eventueel ook een verwijzing omvatten naar één van de vele behandelaars buiten ons Centrum waarmee wij nauwe banden onderhouden.

Deze aanpak voorkomt dat u ongericht één of andere behandeling gaat proberen, terwijl het niet van te voren duidelijk is of deze wel echt passend en effectief zal zijn. Zeker bij ingewikkelde en meervoudige problematiek is dit een effectieve manier van benaderen gebleken.

Afspraak zonder adviesconsult

Vaak is het door de aard van de klachten echter al direct duidelijk wat voor behandeling het meest aangewezen is; in zo'n geval is een adviesconsult dan niet nodig. Als u ons belt zal onze assistente u helpen bij het maken van de juiste keuze.

 

 

 

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 18.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 17.00 uur
Vrijdag:09.00 – 17.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.