De Acupunctuur Stagekliniek

traditionel chinese medicine

 

Het Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden aan een opleiding voor acupunctuur: TCM academie Nederland.

Een belangrijk onderdeel voor studenten in de latere fase van de opleiding is de praktijkstage. Nadat de studenten alle technieken al onder de knie hebben is het belangrijk dat zij zich verder gaan bekwamen in een echte praktijksituatie.

Onder strikte begeleiding en verantwoordelijkheid van ervaren gecertificeerde acupuncturisten, die tevens docent zijn, leren de studenten een correcte diagnose te stellen, een behandelplan op te stellen en  dit vervolgens ook uit te voeren. 

Daar iedere stap van de behandeling onder strikte supervisie wordt uitgevoerd komt men tot een optimaal resultaat. Bij de behandeling worden alleen hoge kwaliteit materialen gebruikt. Ook wordt er scherp toezicht gehouden op hygiëne.

Er wordt doorgaans gewerkt met groepjes van drie studenten en één docent. De studenten hebben ieder een eigen taak; één voert het vraaggesprek, één voert de eigenlijke behandeling uit en een derde notuleert.

Door deze werkwijze neemt en consult wat meer tijd in beslag dan normaal. Een sessie duurt meestal iets meer dan een uur.

De vervolgsessies worden zo gepland dat dezelfde studenten en dezelfde begeleider weer aanwezig zijn. 

De studenten dienen van de behandeling een verslag bij te houden en worden beoordeeld op zowel de behandeling als het verslag. Ook uw feedback, tijdens of na de behandeling wordt gewaardeerd.

 

Kosten per sessie

Tarief Tijdsduur Prijs
Stagetarief  acupunctuur              70 minuten € 40,00,-

 

Omdat de behandelingen onder verantwoordelijkheid van een gediplomeerde acupuncturist verricht worden, die tevens is aangesloten bij een beroepsvereniging, worden de kosten doorgaans geheel of gedeeltelijk door de ziektekostenverzekering vergoed vanuit het aanvullende pakket. 

  

Stagedocenten verbonden aan ons Centrum

Katinka van Duijn, acupuncturist

Katinka van Duijn

Katinka van Duijn, acupuncturist, lid NVA

Katinka werkte jarenlang als fysiotherapeut met kinderen. In 2004 studeerde ze aan de TCMA af als acupuncturist. In 2005 rondde Katinka de kruidenopleiding af en trad ze toe tot het TCMA-docentencorps. Sinds 2006 legt ze zich volledig toe op TCM. 

Katinka heeft een eigen praktijk in Pijnacker en in Leiden. Ze geeft lessen Zang Fu pathologie, Hara diagnostiek, sportblessures en praktijklessen tong- en polsdiagnose, meridianen en anamnese.

Tileke Bos, acupuncturist

Tileke Bos

Tileke Bos, acupuncturist,  lid NVA

In 1988 ‘with honour’ afgestudeerd aan The Anglo-Dutch Institute for Oriental Medicine. In ’89 werd Tileke supervisor in de stagekliniek en startte ze een eigen praktijk. Tileke haalde de bachelorgraad Chinese Kruidengeneeskunde, de mastergraad bij Eric Marié en volgde specialisatiecursussen voor kinderacupunctuur en gynaecologie. In 2002 richtte ze met collega’s de TCM Academie Nederland op. 

Marijke Pfeiffer, acupunctuur, Chinese kruiden

Marijke Pfeiffer

Marijke Pfeiffer, acupuncturist, lid NVA

Marijke is medeoprichter van TCMA, TCM-Postgraduate en het Centrum Integrale Geneeskunde. Van oorsprong is Marijke fysiotherapeut. In 1982 studeerde ze af aan het Anglo-Dutch college for acupuncture. Daarop aansluitend deed ze de 2-jarige bacheloropleiding en simultaan een 2-jarige cursus polsdiagnostiek bij dr. Shen in Londen. Later volgde Marijke de 2-jarige opleiding Chinese Kruiden geneeskunde bij het Anglo-Dutch college. Marijke doceert sinds 1987, zowel in Nederland als internationaal.

Mahtab Bayat, acupunctuur

Acupuncturist Mahtab Bayat

Mahtab Bayat, acupuncturist, lid Zhong

Mahtab is geboren en getogen in Teheran. Ze deed daar een universitaire studie en master opleiding tot tolk vertaler Perzisch-Engels. Vanaf ’94 deed ze een Postdoctoraal “Literatuur, Cultuur, Taal en Linguïstiek van Engelstalige landen” aan de Sorbonne in Parijs. Daarna deed Mahtab een TCM-opleiding aan de TCMA. Ook volgde ze de Japanse Acupunctuur opleiding: de zogenaamde Toyo Hari opleiding.

Mahtab heeft haar eigen praktijk in Amsterdam. Sinds 2010 geeft ze lessen Acupunctuur en praktijk aan de TCMA.

Inmiddels is Mahtab tevens als docent werkzaam aan TCM Academie Nederland.

Bezoek Mahtab's website

Barbara de Klein, acupuncturist, lid Zhong

Barbara de Klein

Barbara de Klein, acupuncturist, lid Zhong

Als voormalig trapeze-werkster verwonderde Barbara zich vaak over de onverwachte krachten in een lichaam. Maar ook over onwelkome zwakheden; acupunctuur heeft haar daar persoonlijk erg bij geholpen. Dat deed haar besluiten te gaan studeren aan de TCMA.
Later reisde zij naar China voor Professor Yu, een 90-jarige Chinese arts die zich heeft verdiept in de gezondheidsaspecten van de martiale gevechtskunst Chi Kung. 

Barbara voert een acupunctuurpraktijk in Amsterdam.

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut

Tom Peters

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut,lid NVA

Tom werkt sinds 1997 in de fysiotherapie en sportrevalidatie. Om zijn kennis over de mens te verdiepen, begon hij in 2005 met de opleiding Acupunctuur bij de TCMA. In 2008 studeerde hij af en startte hij zijn eigen acupunctuurpraktijk in Utrecht. In 2011 rondde Tom de opleiding Chinese kruidenkunde af aan de TCM postgraduate. Tom is werkzaam als acupuncturist in Amsterdam en Utrecht. In 2009 startte hij als docent aan de TCMA.

Arine Lugtigheid, acupuncturist

Arine Lugtigheid

Arine Lugtigheid, acupuncturist,  lid Zhong

Arine is van huis uit maatschappelijk werker en heeft van kinds af aan al affiniteit met het welzijn van haar medemens. Toen zij in aanraking kwam met acupunctuur was de fascinatie voor deze holistische aanpak gewekt. Ze studeerde in 2013 af aan de TCMA. Ze heeft daarna een specialisatie Japanse acupunctuur, de Kiiko methode, gevolgd en geeft sinds 2015 met veel plezier les aan de TCMA. 

Arine voert praktijk in Haarlem.

Yvonne Beekhuis, acupuncturist

Yvonne Beekhuis

Yvonne Beekhuis, acupuncturist,  lid NVA

Na het behalen van het diploma HBO-verpkeegkunde heeft Yvonne enkele jaren gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige in Amsterdam en Engeland. Verschillende reizen door Azië hebben haar interesse gewekt voor de oosterse geneeswijzen. Yvonne heeft in 1994 haar Shiatsu diploma behaald aan de New Jersey School of Massage (USA). In 2000 is zij afgestudeerd als Acupuncturist aan de The Anglo Dutch Institute of Oriental Medicine. Aansluitend heeft zij stage gelopen in het Dongzhimen Hospital in Beijing. 

Yvonne heeft een praktijk in Bergen, Noord-Holland.

Fieke van Luxemburg, acupuncturist

Fieke va Luxemburg

Fieke van Luxemburg, acupuncturist,  lid NVA

Fieke is van oorsprong fysiotherapeut en heeft hierin sinds 2007 haar eigen praktijk, het Centrum voor Fysiotherapie Soest. Om patiënten nog beter te kunnen behandelen, heeft Fieke zich doorlopend in diverse aanvullende behandelmethodes verdiept. De interesse voor de vele behandelmogelijkheden met acupunctuur zorgde ervoor dat Fieke zich inschreef voor de opleiding aan de Traditional Chinese Medicine Academie. In 2011 studeerde ze af en sindsdien werkt Fieke ook als acupuncturist. Vanwege haar enthousiasme voor het vak is Fieke sinds 2013 voor de TCMA actief als docent en stagebegeleider.

Yushin Chung, acupuncturist

Yuhsin Chung

Yushin Chung, acupuncturist,  lid NVA

Yuhsin behaalde in 2000 haar masters in TCM in China aan de Chengdu University of Traditional Chinese Medicine. Aansluitend liep ze een jaar stage op de gynaecologie afdeling van diezelfde universiteit. Sinds 2004 is ze lid van de NVA en werkt ze samen met haar man Gilles Stoop in een praktijk in Utrecht. Daar heeft ze zich verder gespecialiseerd in gynaecologische klachten, waaronder het begeleiden van een kinderwens. Sinds 2003 geeft ze tevens les in Chinese kruiden. 

Brechtje Sebregts, acupuncturist

Brechtje Sebrechts

Brechtje Sebregts, acupuncturist,  lid Zhong

Brechtje heeft haar studie acupunctuur aan de Qing Bai en de TCMA afgerond. Geïnspireerd door de werkwijze van Josef Viktor Müller, heeft zij besloten om in Zwitserland te gaan studeren en zich verder te verdiepen in de psychosomatiek. Recent heeft zij de opleiding Japanse Acupunctuur, Toyohari, in Amsterdam afgerond. Ze werkt nu 7 jaar als acupuncturist in haar eigen praktijk. Brechtje heeft een docentenopleiding gevolgd en werkzaam als docent aan de acupunctuuropleiding.

John Zantinge, acupuncturist

John Zantinge

John Zantinge, acupuncturist,  lid Zhong

John studeerde in 1985 af in Duitsland als Heilpraktiker. In 1997 behaalde hij zijn diploma Traditional Chinese Herbal Medicine bij Ted Kapchuk. Sinds ‘87 heeft hij een Praktijk voor TCM en Oosterse psychologie in Leeuwarden. Sinds 1988 is hij hoofddocent Westerse en Oosterse Traditionele Geneeswijzen aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Meppel. 

In Leeuwarden heeft John een praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde en acupunctuur.

Iris Buskens, acupuncturist

Iris Buskens

Iris Buskens, acupuncturist,  lid VBAG

Iris Buskens studeerde in 1998 af als psycholoog aan de Radboud Universiteit. In 2008 werd de interesse voor de Chinese geneeskunde gewekt.

Als psycholoog werkte ze altijd vanuit het principe dat er geen scheiding is tussen lichaam en geest, maar de Chinese geneeskunde bracht dat principe tot een dieper niveau.

Sinds 2011 heeft Iris een eigen praktijk in Utrecht. In 2016 studeerde ze af aan de TCMA en sinds 2017 verzorgt Iris met veel plezier meridiaan lessen en begeleidt ze stages. Ook geeft ze de psychologie les in de MBK.

Ellen Olsthoorn, acupuncturist

Ellen Olsthoorn

Ellen Olsthoorn, acupuncturist,  lid Zhong

Na een carrière als verzekeringsadviseur was het voor Ellen tijd voor iets anders. Door een persoonlijke ervaring met acupunctuur was de interesse gewekt.

Ellen volgde de opleiding acupunctuur aan de TCM Academie, waarvoor ze in 2014 cum laude afstudeerde.

Sinds 2015 heeft ze haar eigen praktijk in Purmerend. Ellen is gespecialiseerd in fertiliteit en pijnbestrijding volgens de zogenaamde dr. Tan Balans Methode.

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.

 

neem-contact-op