Onderstaand vindt u een overzicht van onze huidige medewerkers:

 

Barbara de Klein, acupunctuur, Chinese kruiden

Barbara de Klein, lid Zhong

Als voormalig trapeze-werkster wist Barbara als geen ander ongekende krachten te mobiliseren om haar zwakke punten (die hebben we allemaal) te compenseren, of juist te transformeren in haar voordeel.
Dat was goed voor de schone kunsten maar evenzovaak van levensbelang.

Soms riep ze de hulp van een acupuncturist in en dat werkte zo goed dat ze besloot zelf de opleiding Chinese geneeskunde te gaan volgen.

Die heeft ze afgerond bij TCMA waarna ze korte tijd in China is geweest. Later heeft zij de kruidenopleiding bij TCM-postgraduate voltooid.

Barbara geeft binnen ons centrum behandelingen acupunctuur en indien nodig of gewenst, vult zij dit aan met Chinese kruiden of voedingssupplementen.

Zij beoefent Chi Kung om de weerstand en veerkracht van het lichaam te vergroten.Ook geeft zij praktijklessen aan de TCM Academie Nederland.

Barbara werkt veel met mensen met een kinderwens en met baby’s, maar ook jong en oud met allerlei andere klachten.

Bezoek Barbara's website

 

Paul Pelsma, homeopathie

Paul Pelsma, homeopaat lid NVKH
Paul was aanvankelijk fysiotherapeut en ging later homeopathische geneeskunde studeren, eerst in Nederland en later o.a. ook in Athene waar hij bij het centrum van George Vithoulkas in de leer is geweest.

Met Marijke Pfeiffer richtte hij in ’87 het Centrum Integrale Geneeskunde in Amsterdam op.

Samen met zijn team van vele andere therapeuten is hij daar onvermoeibaar enthousiast werkzaam. Paul werkt binnen het centrum met homeopathie en doet tevens intake gesprekken met cliënten.

Naast de homeopathie ligt zijn passie ook bij voeding en de effecten daarvan op het lichaam. Indien nodig adviseert hij ook het gebruik van supplementen. Paul is de wandelende vraagbaak voor de overige collega’s.

Paul is al ruim 25 jaar docent Medische Basis Kennis bij diverse opleidingen en vanaf de start van TCM Academie heeft hij zich hieraan verbonden.

Ria van den Brink, acupunctuur, Chinese kruiden en lymfedrainage

Ria van den Brink, acupunctuur, herbalisme en lymfedrainage, lid NVA

Oorspronkelijk was zij fysiotherapeute en vanaf 1984 is Ria tevens als acupuncturist werkzaam. Zij combineert acupunctuur met Chinese kruiden, die ze speciaal individueel samenstelt.

De fysiotherapeutische verrichtingen bestaan overwegend uit manuele lymfedrainage, wat een prettige aanvulling kan zijn op de behandeling. Manuele lymfedrainage is bijzonder geschikt om de lymfestroom te kanaliseren als er lymfeklieren zijn verwijderd.

Ria is lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.), die garant staat voor kwaliteit en ervoor zorgt dat vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen de behandelingen gedeeltelijk of geheel vergoeden.   

Bezoek Ria's website

Mahtab Bayat, acupunctuur

Mahtab Bayat, acupuncturist, lid Zhong

Mahtab Bayat behaalde cum laude haar Master en Postdoctoraal diploma in literatuur aan de Sorbonne universiteit in Parijs. Herstellende van een auto-ongeluk ontdekte zij de acupunctuur. Bij de TCM Academie Nederland heeft zij de basis opleiding westerse geneeskunde gevolgd en aansluitend is zij cum laude als acupuncturist afgestudeerd. Hierna heeft Mahtab zich gespecialiseerd in Japanse acupunctuur; de Toyo Hari.

In haar praktijk, combineert zij Chinese en Japanse acupunctuurtechnieken afhankelijk van de individuele klacht en gevoeligheid van mensen. Zij is in het bijzonder gespecialiseerd in pijnklachten, klachten van het bewegingsapparaat, menstruatieklachten, psychosomatische klachten en slaapstoornissen.

Inmiddels is Mahtab tevens als docent werkzaam aan TCM Academie Nederland.

Bezoek Mahtab's website

Michael Pallat, osteopathie

Michael Pallat, osteopaat, lid NVO, NRO geregistreerd

Michael heeft zijn opleiding osteopathie in Amsterdam gevolgd en heeft onderzoek verricht naar de invloed van verminderde beweeglijkheid van de buikorganen op onderrugpijn en hernia’s.

Michael vindt het fijn om met alle leeftijdsgroepen te werken, variërend van werken met baby’s tot verlichting van klachten en bewegingsbeperking bij ouderen.

Zijn motto: “bij osteopathie staat niet de klacht, maar de mens als eenheid centraal” en dit sluit weer mooi aan bij de visie van het centrum.

Hij heeft in Wenen, New York en Londen gewerkt, ook als yogaleraar en spreekt vloeiend Nederlands, Duits en Engels.

Bezoek Michael's website

Marijke Pfeiffer, acupunctuur, Chinese kruiden

Marijke Pfeiffer, acupunctuur, Chinese kruiden, lid NVA

Marijke is medeoprichter van het Centrum Integrale Geneeskunde en ook van TCMA en TCM-Postgraduate en is bestuurslid van beide scholen.

Van oorsprong is Marijke fysiotherapeut, maar ze schakelde al snel over naar de acupunctuur en later Chinese kruiden. Zij heeft opleidingen en trainingen gevolgd zowel in binnen- als buitenland.

Marijke doceert ruim 25 jaar zowel in Nederland als internationaal en haar specialiteit is het gebied van interne geneeskunde en vooral het immuun systeem. Naast lessen en lezingen, verzorgt zij ook trainingen.

Binnen het centrum werkt zij overwegend met acupunctuur en Chinese kruiden. Indien nodig adviseert zij tevens voedingssupplementen.

Rebekka Lüthi, shiatsu-therapeute

Rebekka Lüthi, shiatsu-therapeute, lid van VBAG

Van origine Zwitserse woont en werkt  zij nu al weer 25 jaar in Amsterdam. Haar achtergrond is de moderne dans. Die liefde kreeg concurrentie toen ze de shiatsu en Chi Kung ontdekte en dit met veel passie bestudeerd heeft en dit onverminderd enthousiast uitoefent.

Rebekka geeft wekelijks Chi Kung trainingen in Amsterdam en ze heeft een praktijk voor shiatsu. Dansen doet ze nog steeds met energie en passie.

In ons centrum geeft Rebekka overwegend shiatsu behandelingen, maar een individuele Chi Kung sessie behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Bezoek Rebekka's website

Bart Boerema, arts-acupuncturist

Bart Boerema, arts-acupuncturist
Bart studeerde in ‘89 af als arts aan de Universiteit Groningen en deed aansluitend de opleiding arbeids- en bedrijfsgeneeskunde. Hij is zelfstandig werkzaam als bedrijfsarts en sinds 2002 ook als acupuncturist. Later volgde hij de kruidenopleiding.

Bart houdt zich verder ondermeer bezig met stress- en vitaliteitsmetingen, het opstellen van persoonlijkheidsprofielen en loopbaan begeleiding. Hij is aan het CIG verbonden en geeft tevens medische lessen aan de TCM Academie.

Roland van der Putten, acupuncturist-fysiotherapeut, Chinese kruiden

Roland vd Putten

Roland van der Putten, acupuncturist-fysiotherapeut, herbalist, lid NVA

Roland startte als fysiotherapeut en studeerde later cum laude af als acupuncturist aan de TCM Academie. Aansluitend deed hij de 2-jarige kruiden opleiding.

Roland werkt enkele dagdelen op het centrum. Daarnaast werkt hij als acupuncturist en fysiotherapeut in zijn eigen praktijk in Amsterdam.

Hij past Chinese kruidengeneeskunde toe als aanvulling op de behandeling acupunctuur.

Door de combinatie van kennis en kunde vanuit zijn verschillende studies probeert Roland  tot bredere oplossingen te komen waardoor de patiënt meer controle krijgt over zijn eigen gezondheid.

Roland is, net als meerdere therapeuten van ons centrum, als docent verbonden aan de TCM Academie.  

Bezoek Roland's website

Renée van Steenderen, (lichaamsgerichte) integratieve psychotherapie

Renée van Steenderen, (lichaamsgerichte) integratieve psychotherapie, lid van het NGVH met ECP en craniosacraaltherapeut, lid van het RCN

Afscheid van Renée:

Op 11 oktober is na een lang ziekteproces Renée overleden. "Het was mooi zo", vond Renée. Wij zullen Renée, haar gulle lach en grote betrokkenheid bij haar cliënten missen. Wij wensen haar dierbaren veel sterkte met het verlies van hun geliefde Renée.

 

Renée heeft een lange weg afgelegd na haar studie fysiotherapie, via o.a. manueel therapie, haptotherapie en hypnotherapie ontdekte ze haar passie bij de integratieve psychotherapie en de cranio-sacraal therapie. 

Renée ziet zichzelf therapeutisch als begeleider die je helpt jouw patronen te herkennen en waar nodig te veranderen, los te laten. Afhankelijk van waar je in eerste instantie de nadruk op wilt leggen, kun je kiezen voor een gespreksgerichte aanpak in de vorm van integratieve psychotherapie of een meer lichaamsgerichte aanpak in de vorm van cranio sacraal therapie. Natuurlijk is er een grote overlap tussen deze twee methoden.

Jelle van Andel, acupunctuur en Zen Shiatsu

Jelle van Andel, acupuncturist, Zen Shiatsu therapeut, lid van Zhong en NTV (Nederlandse Toyohari Vereniging)

Ik wist als kind nooit wat ik wilde worden, later. Mijn brede interesse en nieuwsgierigheid hebben mijn werkervaring zeer divers gemaakt. Wat mij vaak opbrak in diverse werkomgevingen was het gebrek aan echte interesse in de medemens/klant/collega, diepgang en werkelijk contact. Ik heb er wel veel mensenkennis aan overgehouden. Of het nu in de horeca was, het bankwezen, retail of commerciele sector, meestal was ik na een tijdje wel weer uitgekeken. Na een flinke burn-out en een hoop soul searching heb ik mijn 'bestemming' gevonden. 

Ik ben inmiddels meer dan 10 jaar werkzaam in lichaamswerk, shiatsu en acupunctuur, naar volle tevredenheid. Het therapeutschap, en ook het vaderschap, heeft mij gevormd tot wat ik nu ben.

Mijn ervaring, persoonlijkheid, sensitiviteit en toewijding stel ik in dienst van mijn cliënten. Ik sta voor acupunctuur met aandacht.

Ook tracht ik mijn ervaring over te brengen als docent aan de Zen Shiatsu Opleiding te Amsterdam, een van de geaccrediteerde shiatsu opleidingen in Nederland.

Bezoek Jelle's website

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut

Tom Peters

Tom Peters, acupuncturist-fysiotherapeut,lid NVA

Tom werkt sinds 1997 in de fysiotherapie en sportrevalidatie. Om zijn kennis over de mens te verdiepen, begon hij in 2005 met de opleiding Acupunctuur bij de TCMA. In 2008 studeerde hij af en startte hij zijn eigen acupunctuurpraktijk in Utrecht. In 2011 rondde Tom de opleiding Chinese kruidenkunde af aan de TCM postgraduate. Tom is werkzaam als acupuncturist in Amsterdam en Utrecht. In 2009 startte hij als docent aan de TCMA.

Nicole Vooijs, acupuncturiste

Nicole Vooijs

Nicole Vooijs, acupuncturiste, lid NVA

Nicole kwam voor het eerst in aanraking met acupunctuur toen ze last had van aanhoudende spannings- en pijnklachten. Onder de indruk van wat de behandelingen met haar deden, besloot ze de opleiding acupunctuur aan de TCM Academie te volgen. Nogal een verandering gezien haar bedrijfseconomische achtergrond. De fascinatie voor deze natuurlijke geneeswijze, de filosofie die er aan te grondslag ligt en de kracht van het zelfherstellende vermogen van het lichaam heeft haar niet meer losgelaten. In 2021 is Nicole cum laude afgestudeerd en vol nieuwe energie hier van start gegaan.

Bezoek Nicole's website

Arnoud Braak, acupuncturist

Arnoud foto website

Arnoud Braak, acupuncturist, lid NVA

Arnoud heeft ruim 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt in diverse managementfuncties. Na persoonlijke ervaringen met acupunctuur besloot hij dat het tijd werd om hier zelf mee aan de slag te gaan. In 2020 is hij cum-laude afgestudeerd aan de TCMA en is hier ondertussen ook werkzaam als docent. Werken binnen de Chinese Geneeskunde voelt op alle fronten als een doorbraak. Hij werkt vanuit de gedachte dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar intensief beïnvloeden. Hierdoor is, in combinatie met ervaring in de praktijk, de overtuiging dat acupunctuur een efficiënte therapie is voor zeer uiteenlopende klachten en problemen alleen maar groter geworden. Specialisaties zijn: luchtwegproblemen, spijsverteringsklachten, pijn, spanning- en stressklachten en slaapstoornissen. Ook Auriculotherapie (ooracupunctuur) wordt toegepast. Vanuit zijn praktijk in Medemblik past Arnoud tevens de allergie-eliminatiebehandeling Total Reset toe.

Bezoek Arnoud's website

IJda Koppen, receptie, secretariaat en ondersteunende taken

IJda Koppen

IJda is al jaren de onmisbare spil in de praktijk. Zij zorgt voor de administratie, beheert een onmogelijk aantal agenda’s en blijft altijd vriendelijk aan de telefoon. Ook tovert zij de recepten van onze diverse herbalisten om tot kruidenformules. De eindeloze stoet mails wordt geduldig door IJda beantwoord; kortom zij is ons zorgvuldige zonnetje in huis.

Ellen Olsthoorn, receptie, secretariaat en ondersteunende taken

Ellen Olsthoorn

Ellen Olsthoorn

Ook Ellen zorgt voor een goede sfeer in de praktijk en zorgt samen met IJda voor de planning van alle afspraken en regelt het intensieve gebruik van de behandelruimtes van het centrum.

Ellen heeft acupunctuur bij TCM Academie Nederland gestudeerd en is nu ook haar eigen praktijk in haar woonplaats Purmerend begonnen. 

Hieronder vindt u een overzicht van oud-medewerkers die recent gestopt zijn of elders een werkkring gevonden hebben.

Onze oudgedienden:

Hieronder vindt u een overzicht van oud-medewerkers die recent gestopt zijn of elders een werkkring gevonden hebben.

 

Apana van Leeuwaarde, acupunctuur, massage, jeugdhulpverlening

Apana heeft lang in ons centrum gewerkt en heeft – helaas voor ons –  haar werkzaamheden verplaatst naar Suriname. Hier heeft ze haar toewijding aan de jeugdhulpverlening gerealiseerd in het project YES: Youth Empowerment Suriname. Yes wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en het welzijn van de jeugd in Suriname middels trainingen, coaching trajecten en workshops.
Ook werkt Apana in Paramaribo als acupuncturist.
http://www.yes.sr

Saskia Schuyt, acupunctuur, massagetechnieken

Saskia is afgestudeerd in 2002 en heeft daarna gewerkt als acupuncturist in Ierland. Later kwam zij terug naar Nederland en is de gelederen van het Centrum Integrale Geneeskunde komen versterken.

Na de geboorte van haar tweede dochter besloot zij tot ons grote verdriet haar werkzaamheden in haar woonplaats Den Haag voort te zetten. U begrijpt: wij hopen dat Saskia binnenkort weer verhuist! Ondertussen blijven wij haar naar verwijzen en als u een goede acupuncturist in Den Haag zoekt, dan kunnen wij u verder helpen.

Bezoek Saskia's website

Tuisco Petzoldt, acupunctuur, Chinese kruiden

Oorspronkelijk fysiotherapeut, later uitsluitend werkzaam als acupuncturist en herbalist.

Tuisco is inmiddels geremigreerd naar Paramaribo en is daar werkzaam als acupuncturist -  herbalist. Wij hebben hem met lede ogen zien vertrekken maar dankzij de huidige sociale media is ons contact geenszins verbroken.

Tuisco is één van de medeoprichters van de TCM Academie Nederland en gaf daar tot zijn vertrek met veel verve zijn inspirerende lessen. Ook geeft hij nascholingen. 

José Debets, voet- en zenuwreflexologie

José werkte sinds 1988 als voetreflexzonetherapeut en is gespecialiseerd in de zenuwreflexologie.

Met de voeten als aangrijpingspunt werkte zij aan het herstelvermogen van het lichaam, dat verzwakt kan zijn of gestagneerd.
Ook gaf  zij cursussen voetreflexzonebehandeling en verzorgde ze workshops en lezingen.

José was tevens verbonden aan de HAN, de Haagse Academie voor  Natuurgeneeskunde, eerst als docent voetreflexzonetherapie en nu rugreflexzonetherapie. Ook was zij een aantal jaren docent voetreflexzonetherapie aan de opleiding Natuurgeneeskunde in de Verloskundige Praktijk in Utrecht.

Na ruim 30 jaar in de reflexologie werkzaam te zijn geweest eeft José besloten om het rustiger aan te gaan doen en haar praktijkwerk neer te leggen.

Arine Lugtigheid, receptie, secretariaat en ondersteunende taken

Arine Lugtigheid

Arine is vele jaren tot onze vreugde en tevredenheid als secretaresse op het CIG werkzaam geweest. Tegelijkertijd heeft zij ook haar acupunctuurstudie afgemaakt en is inmiddels werkzaam in haar eigen praktijk in Haarlem.

 

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.

 

neem-contact-op