Het Centrum Integrale Geneeskunde is in 1987 van start gegaan op initiatief van o.a. Paul Pelsma en Marijke Pfeiffer, beiden nog steeds onverminderd enthousiast verbonden aan het CIG.

Onze doelstellingen waren het tot stand brengen van een gezondheidscentrum waarin gewerkt wordt vanuit een holistisch mensbeeld en het slaan van een brug tussen alternatieve en reguliere geneeskunde.
Integrale geneekunde was toendertijd nog een nieuw begrip en wij waren een van de eerste behandelcentra waar daar een systematische invulling aan werd gegeven.

Sindsdien is het Centrum geleidelijk uitgegroeid tot een dynamisch samenwerkingsverband met 12 behandelaars. Door de onderlinge samenwerking versterken de behandelaars elkaars kennis en vaardigheden, wat bijdraagt aan het integrale aspect van onze benadering van ziekte en gezondheid.

Het Centrum was aanvankelijk  gevestigd op de Nieuwe Keizersgracht 58 in Amsterdam, maar bevindt zich sinds 2004 op de Sarphatikade 22 in Amsterdam.

Nog steeds vinden er regelmatig uitbreidingen van ons therapeutische arsenaal plaats. Inmiddels kunt u in ons centrum terecht voor onder andere acupunctuur, homeopathie,  osteopathie en diverse andere therapieën.

 

Socrates

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.

 

neem-contact-op