Bij het Centrum Integrale Geneeskunde kunt u terecht voor osteopathie behandelingen door een professionele en ervaren osteopaat. Osteopathie kan uitkomst bieden bij verschillende klachten, zoals rugklachten, sportblessures, hoofdpijn en maag- en darmklachten. Wij behandelen zowel volwassenen als kinderen en baby's. Het grote voordeel van ons integrale centrum, is dat wij hier ook andere behandelaars in dienst hebben, zoals acupuncturisten en homeopaten. Deze behandelaars werken allemaal samen en hebben overleg met elkaar, zodat wij u altijd een passende en complete behandeling kunnen bieden.

 Osteopathie behandelingen

Behandelmethode

Bij osteopathie staat het lichamelijk onderzoek centraal en draait alles om een holistisch aanpak. De osteopaat kijkt niet alleen naar uw klacht, maar focust zich op waar de klacht vandaan komt. Hij weet welke lichaamsdelen in verbinding staan met elkaar en hoe deze invloed op elkaar uitoefenen. Met behulp van deze kennis kan de osteopaat vaststellen wat de oorzaak is van uw klacht en hoe deze behandeld kan worden. 

Uw eerste osteopathie behandeling

Voorafgaand aan uw eerste osteopathiebehandeling krijgt u een intakegesprek. Tevens wordt u gevraagd een vragenlijst in te vullen en zal de osteopaat u lichamelijk onderzoeken. Het gesprek, de vragenlijst en het lichamelijk onderzoek geven de osteopaat informatie om erachter te komen waar uw klacht vandaan komt. Hij zal vervolgens zijn bevindingen met u delen en in overleg met u een behandelplan opstellen. Tijdens uw eerste afspraak zal de osteopaat ook meteen beginnen met een lichte behandeling, waarbij beperkte bewegingen op een zachte manier beweeglijk worden gemaakt. Het eerste consult duurt ongeveer een uur.  

 Osteopathie eerste behandeling

Aantal behandelingen

Het totaal aantal behandelingen dat nodig is om uw klacht(en) te verminderen of te genezen, is sterk afhankelijk van uw situatie. Het is belangrijk om elke twee tot drie weken langs te komen voor een behandeling. In de periode tussen de behandeling in heeft het lichaam tijd nodig om weer in balans te komen.

Voor meer informatie over een osteopathie behandeling of over een van onze andere behandelingen kunt u contact met ons opnemen via 020 638 1279. 

neem-contact-op

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.