Kiiko Matsumoto stijl Japanse acupunctuur

 

Japanse bloesemKiiko Matsumoto stijl Japanse acupunctuur maakt gebruik van een systematische methode van palpatie; dit is een manier van informatie verkrijgen over iemands gezondheidstoestand door aanraking.

 Dat deze methode zo’n grote mate van verfijning heeft kunnen bereiken heeft te maken met het feit dat in het verleden in Japan acupunctuur vaak door blinden werd bedreven. Ook recenter heeft Kiyoshi Nagano, een blinde acupuncturist, een grote invloed gehad op het ontwikkelen van Kiiko Matsumoto stijl acupunctuur.

Het systeem onderzoekt bepaalde reflexen van het lichaam en gebruikt die bij de behandelingsstrategie. Tijdens de behandeling kan de acupuncturist aan de hand van die reflexen direct controleren of de behandeling het gewenste effect heeft.

Het systeem benadert gezondheidsproblematiek vanuit verschillende niveaus tegelijk. Door op een diep niveau de structurele en constitutionele verstoringen van de patiënt te betrekken in de behandelstrategie is de behandelaar in staat de gezondheid diepgaand en blijvend te verbeteren.

Meer informatie over deze stijl (Engels)