Fysiotherapie is een vorm van paramedische zorg die zich richt op het bewegend functioneren van de mens. Dit bewegend functioneren is een uitermate goed georganiseerd geheel van spieren, botten, pezen en gewrichten.

Het is voor ons vanzelfsprekend dat we kunnen lopen, sporten, dansen, bukken en we realiseren ons pas dat dit niet altijd vanzelfsprekend is als het lichaam protesteert en het signaal van pijn in bijvoorbeeld de knie afgeeft. De fysiotherapeut is dan de expert en onderzoekt waarom deze knie pijnlijk is en zal vervolgens een behandelplan opstellen om de knie weer pijnloos te krijgen. Dit behandelplan omvat vaak oefeningen, die thuis voortgezet worden. Eventueel wordt van ultrageluid of elektrotherapie gebruik gemaakt en vaak aanvullend massage of fricties.

Fysiotherapie wordt door de huisarts of specialist voorschreven als er sprake is van pijn of functieklachten van de spieren of gewrichten. De fysiotherapeut ontfermt zich over de bewegende delen van het lichaam en geldt als de deskundige van ons dagelijks bewegen.

Fysio & lymfedrainage