De osteopaat van CIG Amsterdam behandelt ook baby’s. Osteopathie kan bij meerdere problemen met uw baby een oplossing bieden. Bij de behandeling van baby’s staan voorzichtigheid en een zachte behandelmethode centraal.  

 Osteopathie baby

Veelvoorkomende klachten bij baby’s

Verschillende veelvoorkomende klachten bij baby’s zijn goed te behandelingen door de osteopaat., bijvoorbeeld:

  • Overstrekken baby
  • Huilbaby
  • Reflux
  • Oorontsteking
  • Darmkrampjes

 Overstrekken baby

Tijdens de geboorte krijgt het lichaam van uw baby vrij veel krachten te verwerken. Dit kan problemen veroorzaken bij de nek, het hoofd of de wervelkolom. Uw baby kan vreemd gaan liggen om de druk te verminderen. In een aantal gevallen neemt uw baby een voorkeurshouding aan en overstrekt zich. De osteopaat gaat tijdens het onderzoek na waar ongewenste spanning aanwezig is en zorgt ervoor dat de druk in deze gebieden afneemt.  

Huilbaby’s en osteopathie

Wanneer uw baby al 3 weken lang meerdere dagen per week minimaal 3 uur per dag huilt, is er mogelijk sprake van een ‘huilbaby’. Is uw baby ontroostbaar en onrustig, maar kunt u hier geen oorzaak voor vinden? De osteopaat onderzoekt wat de oorzaak van het huilen is. Vaak heeft het huilen verband met darmkrampjes, reflux (overmatig spugen) of een bewegingsbeperking.

Reflux en osteopathie

Reflux of overmatig spugen komt bij baby’s veel voor. Het zorgt ervoor dat uw baby ontroostbaar is en vaak slecht slaapt. De meest voorkomende oorzaak van de reflux bevindt zich vaak in de overgang tussen de slokdarm en de maag. Doordat uw baby sterk groeit kan het voorkomen dat de sluitspier nog niet goed werkt. Als er maagsap in de slokdarm stroomt, zorgt dit voor irritaties en een reflux. Andere mogelijke oorzaken van een reflux bij baby’s zijn onder andere voedselallergieën of een beknelling van zenuwen.       

 Oorontsteking bij de baby

Bij chronische oorontsteking onderzoekt de osteopaat de oorzaak van het terugkerende probleem. Bij oorontsteking is er vaak verband met een beperking in het lymfesysteem, waardoor bacteriën zich in het oor kunnen nestelen. De osteopaat behandelt de blokkades , zodat het lichaam van de baby weer in balans komt. Met het herstellen van het immuunsysteem is de aanhoudende oorontsteking vaak verholpen.    

Darmkrampjes

Als uw baby last heeft van darmkrampjes is uw pasgeborene vooral onrustig tijdens en na het eten. Uw baby kan winderig zijn en verkrampen. Tijdens de bevalling krijgt niet alleen het lichaam van de moeder, maar ook dat van de baby veel te verwerken. Hierdoor kunnen er blokkades of beknellingen ontstaan. Het onderzoek van de osteopaat richt zich onder andere op de organen en het zenuwstelsel.

 

Tarieven osteopathie baby

Na een eerste intake behandelt osteopaat Michael Pallat baby’s in een vervolgconsult van een half uur. 

  Tijdsduur Kosten
Eerste consult baby 60 min. €90,-
Behandeling osteopathie baby 30 min. €45,-

 

Contact

neem-contact-op

Wilt u met uw baby een afspraak maken bij de osteopaat? Neem contact met ons op via 020 638 1279 of vraag direct een consult aan via het contactformulier

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.