Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
Unieke multidisciplinaire samenwerking
Stap voor stap op zoek naar een oplossing

Acupunctuur helpt bij hoge bloeddruk

Acupunctuur voor hoge bloeddruk

In een recent onderzoek in Taiwan wordt aangetoond dat acupunctuur een effectief onderdeel kan zijn van een behandeling voor hoge bloeddruk (hypertensie).

In dit onderzoek werden 120 patiënten met hypertensie in twee groepen onderverdeeld. De ene groep kreeg reguliere medicinale behandeling terwijl de tweede groep naast reguliere behandeling tevens acupunctuur kreeg.  De acupunctuurgroep had na een maand een duidelijk lagere bloeddruk.

In een gerelateerd onderzoek kreeg de ene groep patiënten met hypertensie gezondheids- en lifestyle adviezen, terwijl de andere groep naast deze adviezen tevens acupunctuurbehandelingen onderging.  In beide groepen daalde de bloeddruk, maar in de acupunctuurgroep waren de resultaten beduidend beter.

Deze resultaten sluiten aan bij onze klinische ervaringen met patiënten met hoge bloeddruk. In veel gevallen is acupunctuur een effectieve behandeling  voor hypertensie, in aanvulling op leef- en dieetadvies en eventuele supplementen. Ook naast eventuele reguliere medicatie kan acupunctuur een goede aanvulling zijn.

Een voordeel is dat gebruik van reguliere medicijnen, of verhoging van medicijngebruik, voorkomen kan worden terwijl niet alleen de bloeddruk wordt aangepakt, maar ook gewerkt wordt aan een betere algehele balans.

Bron: The Epoch Times

Geplaatst in Gezondheid

Over ons

Het CIG is een behandelcentrum in Amsterdam dat al sinds 1987 gespecialiseerd is in diverse complementaire en alternatieve geneeswijzen. Wij gaan uit van een holistisch mensbeeld en betrekken in onze behandelmethoden alle aspecten van de gezondheid.

Contactgegevens

CIG Amsterdam
Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam

Telefoon: 020 – 63 81 279
E-mailadres: info@cig-amsterdam.nl

© 2024 Alle rechten voorbehouden Powered by iClicks