Bij het Centrum Integrale Geneeskunde in Amsterdam worden acupunctuurbehandelingen uitgevoerd door zeer ervaren acupuncturisten. Acupunctuur is een alternatieve geneeswijze die kan helpen bij veel klachten, zoals allergieën, auto-immuunaandoening, fertiliteitsproblemen en luchtwegaandoeningen.

Behandelmethode

Een acupuncturist werkt met naalden, massage en moxa (uitwendige warmtebron van kruiden die het lichaam op specifieke locaties verwarmen en versterken). Daarnaast geeft de acupuncturist u ook vaak leef- en eetadviezen. 

Aantal behandelingen

Wanneer u net bent begonnen met de acupunctuurbehandeling is het belangrijk om elke week of elke twee weken een consult in te plannen. Na drie à vier behandelingen neemt de tijd tussen de behandelingen toe, waarna de behandelingen afgebouwd worden totdat er uiteindelijk geen acupunctuurbehandelingen meer nodig zijn. Het totaal aantal consulten dat nodig is om de klacht(en) te verminderen of te genezen, is sterk afhankelijk van uw situatie.

Erkenning door de WHO

Acupunctuur is een goede aanvulling op de Westerse geneeskunde en wordt als volwaardige geneeswijze erkent door de World Health Organisation (WHO). Ook in Nederland is steeds meer erkenning van de werkzaamheid van acupunctuur. Er is een toename van het aantal verwijzingen vanuit de reguliere geneeskunde. Tevens vergoeden steeds meer ziektekostenverzekeraars de kosten van acupunctuurbehandelingen.

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 18.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 17.00 uur
Vrijdag:09.00 – 17.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.