Reflexologie

 

Voet- en zenuwreflexologie is breed inzetbaar bij gezondheidsklachten, zowel acuut als chronisch.


Voetreflexologie

De voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat het gehele lichaam zich weerspiegelt in de voeten. Dat geldt voor alle spieren, organen, zenuwen en weefsels.
Een blokkade of verstoring in het lichaam kan gezondheidsklachten geven. Dit vinden we als een blokkade of verstoring in de voeten terug. Een gerichte behandeling van voetreflexzones activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam; de (plaatselijke) bloeddoorstroming wordt bevorderd, afvalstoffen worden sneller afgevoerd en de prikkeloverdracht van het zenuwstelsel verbetert.
Mentaal/emotionele en hormonale aspecten spelen hierin ook een rol. Een behandeling geeft vaak een  direct merkbare ontspanning.


Zenuwreflexologie

Zenuwreflexologie richt zich specifiek op het herstellen van de werking van het zenuwstelsel. Dit kan zowel bij pijn aan spieren en gewrichten als bij orgaanklachten van belang zijn. De zenuwreflexologie werkt op speciale drukpunten op de voeten.

Zonodig ondersteunen ontspannings- of energetische massages het proces, evenals aanvullende oefeningen of voedingsadviezen.


Wanneer toepasbaar? 

Reflexzonetherapie kan voor vele klachten een helpende hand bieden: voor rug-, nek-, schouder-, of bekkenklachten, problemen met de spijsvertering en/of darmwerking, hoofdpijn en migraine, hormonale klachten of zwangerschapsklachten; bij chronische klachten en als pre- of postoperatieve behandeling ter bespoediging van het herstel; ook behandeling van baby’s en kinderen.
Het werkt ondersteunend bij crisissituaties, psychiatrische behandeling en bij rouwverwerking.


De behandeling

Het aantal behandelingen varieert en gebeurt in overleg. Vaak starten we met 1 behandeling per 1 á 2 weken.  
Een behandeling duurt ongeveer een uur, het eerste consult is inclusief intake en duurt 1½ uur.  
Het tarief is 65,- euro per consult, en 90,- voor het eerste consult.  Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van de behandeling, een verwijzing van de huisarts is niet nodig.  

De behandelingen worden gegeven door José Debets, reflexzonetherapie, zenuwreflexologie, lid van Vereniging Nederlandse Reflexzone Therapeuten, VNRT

Inmiddels is José Debets niet langer werkzaam op het Centrum Integrale Geneeskunde. Wel voert zij nog elders praktijk en wij kunnen haar van harte aanbevelen.

Bezoek José's website