Behandeling met Chinese kruiden is een belangrijk onderdeel van de traditionele Chinese Geneeskunde, ook bekend als TCM (Traditional Chinese Medicine) en wordt reeds duizenden jaren toegepast.

Chinese kruiden worden meestal als aanvulling op de acupunctuur behandelingen voorgeschreven, maar kunnen ook uitstekend zonder acupunctuur gebruikt worden.

Een kruidenformule bestaat altijd uit meerdere kruiden. De samenstelling is niet alleen afhankelijk van de klacht, maar ook van de algehele gezondheidstoestand en energetische balans van de persoon.

De kruiden die in het Centrum worden voorgeschreven, zijn reeds op de traditionele manier voorgekookt en vervolgens gevriesdroogd, zodat ze eenvoudig als poeder met een beetje water in te nemen zijn.

Meestal kunnen wij de voorgeschreven formule vanuit onze huisapotheek samenstellen, zodat u de kruiden direct kunt meenemen. In sommige gevallen worden deze later naar u verzonden, of worden ze geleverd door de Natuurapotheek, waar wij mee samenwerken.

De kruiden waar mee gewerkt wordt zijn uitsluitend van de beste kwaliteit en worden streng gecontroleerd op zuiverheid en resten van bestrijdingsmiddelen en andere contaminaties. Uiteraard wordt er niet gewerkt met producten die gemaakt worden van bedreigde of verboden soorten.

Gerelateerde artikelen

              Chinese toren