Japanse acupunctuur

 

Kiiko Matsumoto stijl Japanse acupunctuur

 

Japanse bloesemKiiko Matsumoto stijl Japanse acupunctuur maakt gebruik van een systematische methode van palpatie; dit is een manier van informatie verkrijgen over iemands gezondheidstoestand door aanraking.

Wat is Toyohari?

Toyohari is een stijlvorm binnen de Japanse acupunctuur.
Acupunctuur is van oorsprong Chinees en door de nauwe banden tussen beide landen in Japan terechtgekomen. In Japan heeft de acupunctuur zich verder ontwikkeld.Japanse acupunctuur Begin vorige eeuw heeft een groep acupuncturisten een nieuwe stroming binnen de acupunctuur ontwikkeld: Keiraku Chiryo, wat meridiaantherapie betekent.
Toyohari is een vorm van Keiraku Chiryo.

De essentie van Toyohari of meridiaan therapie is het in balans brengen van de energie in de meridianen. Als het lichaam in balans is, is het gezond en in staat gezond te blijven. Meridianen functioneren niet los van elkaar, maar vormen één systeem. De verstoring van één meridiaan heeft daarom ook gevolgen voor de anderen.
Een klacht komt vaak niet alleen. Er zijn zes Yin en zes Yang meridianen die onderling een sterke relatie hebben. De 12 meridianen zijn onderverdeeld in de vijf fasen, Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. De Toyohari-acupunctuur bekijkt systematisch alle fasen en Yin- Yang relaties om de meridianen weer te balanceren.

Centrum Integrale Geneeskunde

Sarphatikade 22
1017 WV Amsterdam
telefoon: 020 638 1279
email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maandag:09.00 – 19.00 uur
Dinsdag:09.00 – 19.00 uur
Woensdag:09.00 – 19.00 uur
Donderdag:09.00 – 19.00 uur
Vrijdag:09.00 – 18.00 uur
Zaterdag:Stagekliniek
Zondag:Gesloten

Onze behandelingen

traditionel-chinese-medicine

Centrum Integrale Geneeskunde is verbonden
aan Traditional Chinese Medicine Academie Nederland.