Bij dit onderzoek werden 1735 reumapatiënten gevraagd naar hun ervaringen. Het belangrijkste motief van de patiënten om zich alternatief te laten behandelen is om zelf iets aan hun klachten te willen doen. 

Ruim de helft geeft aan veel baat te hebben bij de alternatieve behandeling.

Directeur Lodewijk Ridderbos: "We merken in onze contacten met mensen met reuma dat zij veel belangstelling hebben voor alternatieve behandelmethoden."
Volgens het fonds hebben mensen met een reumatische aandoening behoefte aan goede informatie over behandelmethoden. Niet alleen over reguliere behandelingen door een reumatoloog of huisarts, maar ook over alternatieve en complementaire behandelingen.

Bron: Gezondheidsnet

Ook op het Centrum Integrale Geneeskunde merken wij dat veel mensen met reumatische aandoeningen interesse tonen in onze behandelingsmogelijkheden. In de loop der jaren is gebleken dat wij vaak veel voor deze patiëntengroep kunnen betekenen. Naast de in het onderzoek van het reumafonds genoemde methoden als acupunctuur, homeopathie en voedingssupplementen passen wij ook vaak osteopathie, shiatsubehandelingen en Chinese kruidenbehandeling toe bij deze aandoeningen.

neem-contact-op

  • Al meer dan 30 jaar een vertrouwde naam
  • Unieke multidisciplinaire samenwerking
  • Stap voor stap op zoek naar een oplossing